Solliciteren vanuit kramp -> kracht!

“Het zijn onzekere tijden.” Ik word zo moe van dat zinnetje continu! Maar.. feit is dat corona voor veel mensen onzekerheid meebrengt op zakelijk vlak.

Wat ik om me heen veel zie gebeuren bij mensen die hun baan (dreigen te) verliezen, is dat zij in de stress schieten. Logisch hoor! Maar het gevolg is, dat je vanuit kramp gaat solliciteren (ik moet een baan!!). Dit maakt je echter juist onaantrekkelijk voor de arbeidsmarkt..

Loopbaanexpert Wendy Goudzwaard verwoordde heel mooi wat ik steeds zag gebeuren; solliciteer niet vanuit KRAMP maar vanuit je eigen KRACHT. Ook (of júist) wanneer je je kneiteronzeker voelt. Maar hoe doe je dat?

Schrijf voor jezelf eens op;
– Waar krijg ik echt energie van? (waar ga ik van AAN?)
– Waar ben ik goed in? (vraag het ook aan anderen!)
– Waar wil ik naartoe? (hoe ziet mijn droombaan eruit?)

Bedenk je dat al jouw concurrentie hetzelfde zegt in hun sollicitatie. Bedenk dus van tevoren wat JIJ voor unieks meebrengt en waarom ze jou moeten hebben!

Simpel samengevat:
❌ NIET: “Ik moet een baan!”
✔️ WEL: “Zij moeten MIJ hebben!”

Succes!! Meer van dit? Bekijk dan mijn online training Wordt een droombaanmagneet, daar krijg je 1,5 uur videocheerleader Paulien 😁