How the hell did I get here?

Hoe ben je op dit punt in je carrière beland? Door bewuste keuzes? Of rolde je van de ene in de andere functie?

Ik rondde in 2009 mijn opleiding Communicatie af en startte in een functie als Accountmanager. Van daar rolde ik de ene na de andere salesfunctie in. Hier trok ik wel communicatietaken naar me toe (opmaak van offertes, schrijven van nieuwsbrieven etc), maar in de kern lag mijn focus steeds op sales.

Toen ik in 2015 boventallig werd verklaard, kon ik eens van een afstandje kijken naar “hoe ben ik hier beland, en wil ik hier eigenlijk wel zijn?” De conclusie; niet echt! 😉

Ik dacht terug aan wat ik later wilde worden toen ik nog klein was. In de kern kwam dat neer op mooie dingen maken en mensen verder helpen! Die realisatie leidde uiteindelijk tot de oprichting van CV Atelier.

Sinds die tijd begeleidde ik meerdere mensen die boventallig waren verklaard. Allemaal riepen zij eerst dat dit het ergste was wat hen kon overkomen, en achteraf juist het beste! Logisch, want je toekomst is ineens onzeker. Maar dat dwingt je óók om weer eens te bedenken waar je nou echt blij van wordt, terwijl je anders misschien had door gekabbeld in een prima, maar beetje saaie baan.

Hoe is dat bij jou gegaan? Ik zou je aanraden om ook eens goed de tijd te nemen naar wat jou happy maakt in je werk, waar je echt goed in bent en of dat met elkaar matcht. In mijn online training “Word een droombaanmagneet” ga ik hier uitgebreid op in!

🖖 Paulien