Proud to be “oud”

Wel of geen leeftijd in je cv vermelden? Vorige week plaatste ik een poll over dit onderwerp op LinkedIn! De uitslag is duidelijk; 83% vind dat je je leeftijd gewoon lekker moet vermelden, en daar ben ik het helemaal mee eens!

Je leeftijd weglaten, komt over alsof jij het zélf ook als een minpunt ziet, en tot nu toe ervaar ik dat het alleen een issue is als je dat er zelf van máákt. Ik hoor zelfs veertigers zeggen dat het “vast aan hun leeftijd ligt”! Seriously??

Het is geen kwestie van leeftijd, maar een kwestie van mindset. Ik zeg natuurlijk niet dat het níet meespeelt, helaas zie ik nog heel veel leeftijdsdiscriminatie bij werkgevers. Máár als jij zelf overtuigd bent van je eigen bak aan ervaring en skills, én je enthousiasme voor een functie kunt laten zien, ben ik er van overtuigd dat jij direct uitgenodigd wordt.

Don’t believe me? Stuur me dan even een bericht, ik geef je graag wat tips om meer enthousiasme in je cv te krijgen! 😉