Hoe laat je in één oogopslag zien wie je bent?

Hoe zorg je nou dat je cv in één oogopslag te scannen is, én ook je persoonlijkheid laat zien? Het is algemeen bekend dat je cv in eerste instantie slechts 6 tot 9 seconden gescand wordt, en dan wil je er direct uitspringen! 😀

Ter inspiratie vind je in mijn portfolio een hele lading voorbeelden van unieke cv’s. Ik krijg vaak de vraag; “ben je dan niet bang dat mensen ze gaan kopiëren?” Nee hoor, graag zelfs! Ik gun iedereen een cv dat zijn of haar persoonlijkheid laat zien!

Hoe doe je dat dan? Mijn cv’s zijn qua uitstraling heel verschillend, maar qua indeling vrijwel altijd hetzelfde;

– Het belangrijkste bovenaan; een persoonlijke introductie
– Een vrolijke profielfoto
– Rechts je meest recente ervaring
– Links de overige belangrijke info; personalia, opleidingen, skills en interesses
– En vaak voeg ik nog een 2e pagina toe met nog wat éxtra info om de lezer te stimuleren om je uit te nodigen; je eerdere ervaring en een paar mooie referenties!

Leuk om hier zelf ook mee aan de slag te gaan? Neem dan eens een kijkje bij mijn online cv training! Vragen? Stuur me een bericht via het formulier in de footer, ik denk graag mee!

Laat jezelf zien! 🖖 Paulien