Je overschat ze allemaal!

Een heleboel mensen doen zich slimmer voor dan ze zijn! Als je in een meeting zit waar ingewikkelde materie wordt behandeld, denk je snel dat jij de enige bent die het niet begrijpt. De kans is echter groot dat níemand het snapt, maar dat niet durft te zeggen uit angst voor gezichtsverlies.

Mijn opa riep altijd “je overschat ze allemaal!”. Iedereen doet zichzelf beter en slimmer voor op de werkvloer, waardoor je het idee hebt dat jij als enige achter de feiten aan loopt. Durf echter vragen te stellen, dan is iedereen je dankbaar omdat dingen door jou logischer uitgelegd worden. Simon Sinek omschreef dit gister heel mooi als “Be the idiot!”.

Ik ben graag “the idiot”, ik denk dat dat ook juist mijn kracht is. Ik blijf net zo lang doorvragen tot ik iets echt op het meest basic level begrijp en ook kan uitleggen aan anderen.

Daardoor kan ik in een cv kort maar krachtig uitleggen wie jíj bent en wat jouw toegevoegde waarde is, op een begrijpelijke manier voor iedereen. Je weet namelijk nooit wie jouw cv leest en hoeveel zij inhoudelijk van jouw werkveld weten. Make it stupid simple! (MISS)

Vind jij het lastig om dingen simpel weer te geven? Stuur me dan eens een bericht, ik ben graag “the idiot” 😉

🖖 Paulien