Be yourself, everyone else is already taken

Deze mooie quote van Oscar Wilde stond in de rouwkaart van één van mijn beste vrienden, die vorig jaar overleed. Gisteren zou hij 38 geworden zijn! Ik denk nog dagelijks aan hem, en vooral deze quote is zo kenmerkend voor hoe ik me hem herinner.

Hij was echt 100% zichzelf, zelfs wanneer dat niet heel sociaal wenselijk was 😄 Als we een avond gingen stappen en hij was niet in een goede bui dan zei hij “ik heb geen zin meer, ik ga naar huis”. Haha in het begin vond ik dat bizar, maar ik wende er snel genoeg aan en ging het juist waarderen. Prima joh, dan zie ik je morgen weer!

Ik ben zelf geneigd om me snel aan te passen aan de mensen om me heen, om de goede sfeer te behouden. Maar bij hem hoefde dat niet en dat was eigenlijk heel bevrijdend! We waren een keer samen op vakantie en dan zeiden we gerust tegen elkaar “sorry ik heb nu even geen zin om gezellig te doen”, okee prima! En dan zaten we gewoon allebei lekker met een muziekje in in een hangmat (ohh heimwee!)

En ook als ondernemer volgde hij volledig zijn eigen pad. Ik laat me daar nog dagelijks door inspireren!

Heb jij ook iemand die jou uit je comfortzone haalt en je op zo’n manier inspireert? Laat het ze weten! Een mooier compliment kun je niet geven, en ik wou dat ik het nog tegen hem had gezegd 😀