Zelfverzekerd solliciteren in een onzekere periode

Solliciteren is rete-eng, dat snap ik! Je stelt jezelf kwetsbaar op, met telkens het risico op afwijzing. En je wil snél weer een nieuwe baan, want hee: rekeningen!

Daardoor passen veel werkzoekenden zichzelf aan aan wat ze dénken dat de werkgever wil horen. Dit is echter om 2 redenen geen goed idee;

1: iedere sollicitant gebruikt de teksten uit de vacature om de werkgever te overtuigen dat zij DE persoon voor de baan zijn. Maar jij bent niet hetzelfde als die 200 sollicitanten, toch?

2: je denkt vanuit de werkgever en niet vanuit jezélf; welke unieke talenten en eigenschappen breng jij mee, waar zij nog niet eens aan gedacht hebben, maar die ze wel móeten hebben? Daar ga je jezelf mee verkopen!

Als jij goed in beeld hebt wat jouw unieke toegevoegde waarde is, ga je zelfverzekerder solliciteren. En zelfvertrouwen werkt als een magneet! Kort gezegd; je gaat van IK MOET DEZE BAAN HEBBEN naar een bedrijf dat denkt WOW DIE SOLLICITANT MOETEN WE HEBBEN!

Precies dit leer ik je in mijn online cv training; wordt een droombaanmagneet, met een ijzersterk cv!

Doe je het liever zelf? Begin dan eens met jouw 10 unieke eigenschappen op te schrijven, wat maakt jou, JOU? Let me know!