Is het cv achterhaald?

Cv’s zijn achterhaald.. je wil niet weten hoe vaak ik dit voorbij hoor komen! Wat vind jij daarvan? En wat vind ik daarvan?

Nee natuurlijk niet!! Haha dat zal je vast niet verbazen 😉 Ik vind echter wel dat de vórm van cv’s achterhaald is. 9 van de 10 cv’s die ik voorbij zie komen, zijn een opsomming van feiten: functietitels, diploma’s, talen en computerprogramma’s. Dit zegt geen dról over wie jij bent!

Ik behandel cv’s daarom niet als cv’s, maar als persoonlijke verkoopdocumenten, als een marketingtool. De truc is om in zo min mogelijk woorden (dus in 1 oogopslag), zoveel mogelijk van jouw persoonlijkheid en toegevoegde waarde te laten zien;

– Schrijf een persoonlijke profieltekst
– Laat per functie zien wat je leuk vond / geleerd hebt
– Beschrijf resultaten en projecten waar je trots op bent
– Omschrijf jouw unieke skills die je in the field hebt opgepikt
– Neem een korte quote van een collega over jou op
– Laat ook in bééld zien wie jij bent (kleuren, afbeeldingen)

Het doel van je cv is de lezer nieuwsgierig te maken, zodat je wordt uitgenodigd! Kun jij al kort maar krachtig vertellen wie jíj bent? Hit me!